Terug naar het overzicht
11 februari 2017
Testimonial

Een perfecte synergie tussen UZ Leuven en Vanbreda Risk & Benefits

De samenwerking tussen het UZ Leuven en Vanbreda dateert al van de jaren ’70. “Wat eerder kleinschalig begon, is nu uitgegroeid tot een volwaardig service partnership”, vertelt personeelsdirecteur Marianne Vael.

Uzleuven web

De samenwerking tussen het UZ Leuven en Vanbreda dateert al van de jaren ’70. “Wat eerder kleinschalig begon, is nu uitgegroeid tot een volwaardig service partnership”, vertelt personeelsdirecteur Marianne Vael. “We zijn begonnen met een groepsverzekering, maar vandaag beheert Vanbreda voor ons ook alle aansprakelijkheidsdossiers, de arbeidsongevallen en de hospitalisatieverzekering.”

Met 1.995 bedden is UZ Leuven een van de grootste ziekenhuizen van België. Meer dan 9.000 medewerkers zetten zich dagelijks in om een gediversifieerde en specialistische patiëntenzorg aan te bieden en voortdurend te werken aan verbetering en vernieuwing van deze zorg. De sterkte van UZ Leuven ligt in de combinatie van onderzoek, opleiding en pluridisciplinaire patiëntenzorg, waardoor deze permanent voorwerp is van kritische reflectie en toetsing.

Dat vergt niet alleen een hele organisatie voor de eigen HR-medewerkers, maar ook voor Vanbreda. “Als verzekeringsmakelaar streven we er naar om UZ Leuven in de breedst mogelijk zin van het woord te servicen”, vertelt Marc Van Den Brande. “Ons team staat klaar om zowel administratief, technisch als juridisch of fiscaal de gewenste kennis en expertise te bieden.”

Kwalitatieve dienstverlening

“Het Vanbreda-team en onze HR-mensen werken intens samen”, beaamt Marianne Vael. “Waar in de processen Vanbreda of UZ Leuven stoppen of beginnen, is ondergeschikt aan de kwalitatieve dienstverlening aan de medewerkers.”

“Vanbreda’s sterkte zit vooral in de werknemers die het bedrijf bevolken. Het zijn mensen die uit een bepaald soort hout zijn gesneden: ze hebben een luisterend oor voor de noden van de klant en de realiteit van een organisatie.”

Die realiteit vertalen in de correcte verzekeringsoplossingen is volgens Marc Van Den Brande geen sinecure. “Door de complexiteit en techniciteit van Employee Benefits is een grondige controle van de polissen en een nacalculatie van de cijfers een must. Wij sturen de verzekeraars bij waar nodig en zorgen er zo voor dat het UZ Leuven niet voor verrassingen komt te staan.”

Gere­la­teer­de berichten

I Stock 1219036933

Waar­om je maar beter de klei­ne let­ters van jouw hos­pi­ta­li­sa­tie­ver­ze­ke­ring checkt

Pers
18.11.2024

Een ziekenhuisverblijf in een eenpersoonskamer kan door ereloonsupplementen erg duur zijn. Collega Bob Duys vertelt in De Tijd meer over het belang van een goede hospitalisatieverzekering en hoe bedrijven door collectieve hospitalisatiedekkingen er mee voor zorgen dat hun werknemers goed verzekerd zijn. Ontdek het artikel hieronder.

Lees meer
Lees meer over Waarom je maar beter de kleine letters van jouw hospitalisatieverzekering checkt
Mockup artikel trends ronnie sutens

De voor­de­len van een pen­si­oen­fonds te delen

Pers
08.11.2024

Voor individuele bedrijven wordt het almaar lastiger en duurder om een eigen pensioenfonds te organiseren. Daar is een oplossing voor: ondernemingen kunnen zich aansluiten bij een multi-inrichterfonds. Verscheidene werkgevers brengen daar hun pensioenplan in onder, maar de vermogens worden wel apart van elkaar beheerd. Collega Ronnie Sutens gaf hierover samen met enkele andere experten meer uitleg in Trends.

Lees meer
Lees meer over De voordelen van een pensioenfonds te delen
Pexels cottonbro 5990042

Ver­ho­ging van de pen­si­oen­leef­tijd van­af 2025: wat bete­kent dit voor jouw aan­vul­len­de personeelsplannen?

Personen
11.09.2024

Op 1 januari 2025 verhoogt de wettelijke pensioenleeftijd in België van 65 jaar naar 66 jaar. Vijf jaar later komt die op 67 jaar te liggen. Welke impact heeft deze aanpassing op de aanvullende personeelsplannen van jouw onderneming? We brengen graag een korte update.

Lees meer
Lees meer over Verhoging van de pensioenleeftijd vanaf 2025: wat betekent dit voor jouw aanvullende personeelsplannen?